Wist je dat… elk kind rechten heeft? Altijd en overal. Recht op een veilige plek, onderwijs, een eigen mening en nog veel meer. Dat staat in het kinderrechtenverdrag, een afspraak die bijna alle landen in de wereld met elkaar hebben gemaakt.

Doelstelling…
Er is een Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Toch worden kinderrechten wereldwijd geschonden, en niet zo’n beetje ook. Soms weten kinderen niet wat hun rechten zijn. En soms vergeten volwassenen simpelweg om naar ze te luisteren.

Lot’s Foundation zet in om kinderen bewust te maken van kinderrechten en ze te betrekken bij discussies. Hiervoor is Lot in het leven geroepen, een nieuwsgierig en innemend meisje van 12 die kinderrechten laat zien door de ogen van kinderen.

Wie is Lot?
Zelden heb je zo’n levenslustig en nieuwsgierig meisje ontmoet als Lot. Ze is 12 jaar en reist graag de wereld rond. Ze ziet wat kinderen meemaken, ver weg maar ook dichtbij huis. Nieuwsgierig als ze is, stelt ze vragen. Over hoe kinderen leven, leren, spelen en opgroeien.

Kinderen leren van en met elkaar… Wij brengen Lot tot leven met partners binnen onderwijs, media, kunst en cultuur. Op een creatieve manier worden kinderen met elkaar in aanraking gebracht. Zodat ze ontdekken wat hun rechten zijn en hoe ze hieraan betekenis kunnen geven. Want kinderen zijn de toekomst!

Samen bereik je meer..! Wij staan graag in contact met andere organisaties die zich inzetten voor kinderen. Wij werken nauw samen met het Herman van Veen Artscenter en Harlekijn Holland BV.

Word vriend… Draagt u kinderrechten ook een warm hart toe en wilt u samen met ons de droom van Lot realiseren? Neem dan contact met op met Saskia Klomps via deze link.

Lot’s Foundation heeft letterlijk een gezicht, het meisje Lot, waarmee kinderen zich kunnen identificeren. Aangezien de activiteiten van de voormalige foundation steeds meer in haar handen kwamen te liggen is Lot’s Foundation uitgegroeid tot een zelfstandige stichting, met Herman van Veen als beschermheer.
Nieuw!


Meer weten?: saskia@lotsfoundation.com Bestellen: Webshop Herman van Veen.

Verhalen van Lot

Lot maakt een hoop avo...

Lot’s Award

Op 26 september 2016 h...

Vertel je verhaal

Ieder kind heeft verha...

Lot op school

Eind 2014 verschijnt d...

Lot’s Channel

Lot’s foundation ontwi...

Kunst en cultuur

Herman van Veen schree...