Lianne de Jong, Heleen Hoendervanger, Chantal van der Veen, Vera Schuijn

  ”De strijd die sommige kinderen hebben voor hun eigen rechten
  wordt door velen niet erkend. Een foundation waarbij het kind
  centraal staat in plaats van de ouders. Iets vernieuwends wat de
  wereld nodig heeft en daarom wil ik mij samen met een top team aan
  vrijwilligers dolgraag inzetten voor de rechten van het kind. Sinds
  mijn derde studiejaar ben ik al ambassadrice van
  de foundation, waar ik vanaf het eerste moment al
  reuze trots op ben.” (Chantal van der Veen)

  Lianne, Heleen, Chantal en Vera werkten als student van de Hanze Hogeschool aan een bijzonder project om kinderrechten te promoten: “Zet Lot op 1”. Zij raakten enthousiast en dragen sindsdien bij aan activiteiten Lot’s Foundation.

    Marianne Volaart

    Ontwikkelingspsycholoog

    “Later als je groot bent, wat wil je dan worden?” Voor veel kinderen is dit een heel gewone vraag. Toch is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat ze hun toekomst zelf kunnen inrichten en zichzelf kunnen zijn. In Nederland en daarbuiten zijn veel kinderen die in een onveilige of ongezonde situatie opgroeien. Met elkaar hebben we een verantwoordelijkheid om op te komen voor de rechten van deze kinderen.”

    Marianne Volaart wist zelf als jong meisje al dat ze later met kinderen wilde werken. Echt iets betekenen voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Die droom kwam uit: inmiddels is ze ontwikkelingspsychologe en richt ze zich in haar werk op onderzoek en beleid in de zorg voor kinderen en jongeren. Daarnaast werkt ze als coördinator van het Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling.


    De eerste kennismaking met Lot’s foundation voelde gelijk goed: mooie creatieve projecten met ambitie en enthousiasme en allemaal direct gericht op kinderen. De projecten van Lot’s foundation zijn een inspirerend voorbeeld van hoe het ook kan: kinderen staan centraal en op een creatieve manier gaan ze aan de slag met kinderrechten. Wat kinderen met elkaar leren en de verbindingen die bijvoorbeeld door learning circles wereldwijd ontstaan, vormen een krachtige boodschap. Een boodschap die ik voor en met Lot graag verder wil verspreiden want ‘kinderen hebben rechten en hebben een stem. Die stemmen verdienen het om serieus genomen te worden. Ik geloof dat je zo het verschil kan maken’.

     Lot’s foundation heeft ambassadeurs vanuit verschillende hoeken. Een paar van deze ambassadeurs worden hier uitgelicht.