Lot werd geboren in Utrecht. Haar moeder, Anja Visscher, werd op negentienjarige leeftijd verliefd op een leeftijd genoot Roberto Elias uit Willemstad op Curaçao. Tegen de zin van haar schoonouders zijn beiden getrouwd.

Lot werd geboren toen haar moeder eenentwintig jaar was, ze was een zeer gewenst meisje. Het huwelijk hield geen stand, op haar achtste gingen haar ouders, haar vader piloot, haar moeder onderwijzeres uit elkaar. Lot vond dat verschrikkelijk.

Lot is nu twaalf jaar, woont als haar vader thuis is bij hem, als hij op reis is bij haar moeder. Gelukkig voor Lot wonen haar ouders in dezelfde straat. Haar vader heeft een vriendin op Curaçao, haar moeder is alleen. Lot mag vaak met haar vader mee op reis, dat vindt ze geweldig!

Lot’s beste vriend is haar grootvader. Een gepensioneerde architect en uitvinder die in een huisje in de bossen woont. Lot’s oma woont in de hemel, nergens anders is ze zo graag als bij haar opa.

Lot is een temperamentvol durfachtig meisje met een groot gevoel voor humor. Ze heeft de ernst van haar moeder, de vrolijkheid van haar vader.
Haar droom is kinderarts, onderwijzeres of journaliste te worden. Ze zit in de Brugklas van het Aletta Jacobs Lyceum.

Herman van Veen, dinsdag 5 maart 2013