Description

Schermafdruk 2016-03-02 08.35.17Kinderen met elkaar in gesprek laten gaan over hun rechten is een krachtig middel om bewustwording te creëren. Hiervoor zijn de kaarten ‘’Onderzoek met Lot’’ ontwikkeld: grote, kleine en prikkelende vragen over kinderrechten. Een set van 42 kaarten over 10 kinderrechten. Er zijn 4 soorten kaarten:

  • denk verder vraag – Lot legt uit
  • denk-door vraag – filosofievraag
  • vertel je verhaal – ervaringen uitwisselen
  • aan de slag – doekaart

 
Voor de school sluiten de kaarten aan op het kerndoel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.  Tot dit domein horen zaken als omgaan met andere mensen, problemen oplossen en levensbeschouwing en cultuur. Scholen werken met de onderzoekskaarten op een prikkelende en inspirerende wijze aan hun taak om actief aandacht te besteden aan wereldburgerschap. Ook bieden wij workshops aan filosoferen met Lot.
Wij ontwikkelen steeds meer lesmateriaal rondom Lot, zowel voor Nederlandse als buitenlandse scholen, voor regulier en speciaal onderwijs. Lot is er voor alle kinderen!

Karin Broens groep 7/8 obs de Spil Klazienaveen: Wij kregen een praktische workshop filosoferen van Lot’s Foundation. Echt een aanrader!

U kunt de kaarten bestellen via deze link. Voor meer informatie: Saskia Klomps, saskia@lotsfoundation.com

 

Details