Dhr. M. Dullaert

  “Kinderrechten zijn vaak een beetje abstract en moeilijk te begrijpen. Maar nu is er een concrete figuur in de vorm van het meisje Lot, die deelt met kinderen en volwassenen wat zij meemaakt en wat haar zorgen en problemen zijn.”

  Marc Dullaert is oprichter van stichting Kidsrights die zich inzet voor kinderrechten in ontwikkelingslanden.

    Mevr. R. Den Besten

    “Lot laat ons zien hoe belangrijk kinderrechten zijn. Ik draag graag een steentje bij aan de doelstelling van Lot’s Foundation omdat het goed is dat we kinderen leren over hun positie in de wereld en hen de vrijheid bieden om vragen te stellen. Dit past goed in hedendaags onderwijs, bijvoorbeeld in de leerlijn Burgerschap. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun rol in de samenleving.”
    Rinda den Besten is voorzitter van de PO-Raad, de sectorraad voor het basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs. Van 2006 tot 2013 was zij wethouder in Utrecht.

      Dhr. L. De Vries

      “Kinderen laten opgroeien in een warme, veilige en gezonde omgeving zou vanzelfsprekend moeten zijn. Daarom kies ik vanzelfsprekend voor Lot’s Foundation. Omdat de belangrijke zaak als kinderrechten helaas niet vanzelfsprekend is.”

      Laurent de Vries is voormalig directeur van GGD Nederland. Zijn huidige rol is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Viattence Wonen Zorg en Welzijn.

        Dhr. A. Rouvoet

        André Rouvoet is voormalig politicus. Hij was o.a. Minister voor Jeugd en gezin en vicepremier. Sinds 2012 is hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

         Lot’s foundation wordt gesteund door een Raad van Advies die een aantal keren per jaar bijeenkomt.
         De leden van de Raad van advies ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.